Različne vrste gumbnih stikal

(1) zaščitni gumb: gumb z zaščitno lupino, ki lahko prepreči poškodbe notranjih delov gumba s strani stroja ali ljudi, ki se dotaknejo dela pod napetostjo.Njegova koda je H.
(2) dinamični gumb: običajno je kontakt stikala gumb, ki je povezan.
(3) gumb za premikanje: običajno je kontakt stikala odklopljen gumb.
(4) premikanje in premikanje prekinitvenega gumba: v normalnih pogojih so kontakti stikala povezani in odklopljeni.
(5) gumb z lučko: gumb je opremljen s signalno lučko.Poleg izdajanja ukaza za delovanje deluje tudi kot signalna indikacija, njegova koda pa je D.
(6) akcijski gumb za klik: gumb za klik miške.
(7) Eksplozijsko varen gumb: lahko ga namestite na mesto, ki vsebuje eksplozivne pline in prah, ne da bi povzročilo detonacijo.Koda je B.
(8) antikorozivni gumb: lahko prepreči vdor kemičnega korozivnega plina, njegova koda pa je F.
(9) nepremočljiv gumb: zaprta lupina lahko prepreči vdor deževnice, njegova koda pa je S.
(10) gumb v sili: na zunanji strani je velik gobasti gumb.Uporablja se lahko kot gumb za prekinitev napajanja v sili.Njegova koda je J ali M.
(11) gumb za odpiranje: uporablja se lahko za vstavljanje gumba, pritrjenega na plošči stikalne plošče, nadzorne omare ali konzole, njegova koda pa je K.
(12) verižni gumb: gumb z več medsebojno povezanimi kontakti, njegova koda pa je C.
(13) Gumb gumba: obrnite delovni kontakt z ročajem.Obstaja gumb, ki se poveže z lokacijo.Običajno je to gumb, nameščen na plošči, njegova koda pa je X.
(14) gumb s ključem: gumb, ki se vstavi in ​​zavrti s ključem, da se prepreči napačno delovanje ali za osebno upravljanje.Njegova koda je Y.
(15) samodržalni gumb: gumb v gumbu je opremljen s samozadrževalnim elektromagnetnim mehanizmom, njegova oznaka pa je Z.
(16) kombinirani gumb: gumb s kombinacijo več gumbov, ki se imenuje E.

 


Čas objave: 17. marec 2018